Smartlog v3 » Hvedemel en basisfødevare » Ka de nu os pas
Opret egen blog | Næste blog »

Ka de nu os pas

27. Feb 2008 10:31, Tvendager

Det hvedebrød du spiser i dag kan lovligt være produceret som her beskrevet:

Hvede sås på jord hvor der tidligere er spredt kloakslam indeholdende PCB, hormonlignende stoffer, tungmetaller, kemikalie- og medicin rester næsten alt sammen indenfor de fastsatte maksimumgrænser.

Efter spiring spredes gylle fra raske og syge dyr indeholdende hormonlignende stoffer, tungmetaller, kemikalie- og medicin rester alt sammen indenfor de fastsatte maksimumgrænser.

Derefter gødes med tungmetalholdigt kunstgødning og der sprøjtes med de sædvanlige lovlige sprøjtemidler inklusiv stråforkorter. Senest 10 dages inden høst kan der lovligt sprøjtes medRoundup.

I tilfælde af insektangreb under lagring, vandes lovligt med en opløsning af Organofosfat, en nervegift i sarin og bladanfamilien. Den mistænkes for øget kræftrisiko, og er på FNs liste over stærkt giftige stoffer. WHO vurderer, at stoffet har ansvar for en stor del af de sygdomstilfælde og dødsfald, der sker dagligt i den tredje verden. I USA er midlet på en observationsliste på grund af dets virkning på børn.

Fra lager leveres hveden til møllen der formaler hveden og samtidig fjernes kimen, indeholdende b-vitamin hvilket forringer næringsværdien, og øger gravides risiko for at føde børn med tarm og blærelidelser, rygmarvsbrok og ganespalte. Sverige overvejer netop b-vitamintilskud til gravide.

Det færdige produkt er flot hvidt, modsat økologisk, og har en har stor holdbarhed, høj indhold af naturfremmede stoffer og forringet næringsværdi. De åbenlyse skadevirkningerne ved den hårdhændede behandling af et udbredt næringsmiddel har indtil dato ikke givet danske fødevaremyndigheder anledning til at ændre reglerne om produktion og mærkning.

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Seneste indlæg

Tags

Arkiv

Relaterede

Seneste